$('#file-upload').bind('change', function() { var fileName = ''; fileName = $(this).val(); $('#file-selected').html(fileName); })
50 jaar Javo innovatie

50 jaar Javo innovatie

Kwalitatief, innovatief en eenvoudig in gebruik. Dat zijn de kenmerken van alle Javo machines en systemen. 50 jaar geleden werd de eerste Javo potmachine ontworpen. Sindsdien is Javo al generaties lang de standaard in de automatisering voor de tuinbouw.

Het eerste Javo prototype

In 1969 ontwierp Arnold van Nobelen, de oprichter van Nobels, de eerste potmachine voor Javo. Dit nieuwe type machine is uitgevoerd met -in zijn ogen logisch- een transportband en elevator, om de grond te transporteren naar de potten. Het eerste prototype van de Javo Standard wordt al snel bij een kweker in de buurt getest. Hij is direct enthousiast en koopt het eerste model.

Ontwikkelingen en investeringen

Vanaf het begin heeft Javo voortdurend geïnvesteerd in nieuwe producten en de verdere ontwikkeling van bestaande producten. Het bedrijf heeft een groot aantal vakmensen, zoals (sales)engineers en monteurs, in dienst. “De processen van onze klanten worden complexer en veeleisender. Wij passen onze machines daar voortdurend op aan. Eenvoudig in gebruik, maar met een doordachte basis die jaren mee gaat, dat is waar Javo voor staat”, legt Koos de Vink (Managing Director Nobels Group) uit.

Over Javo

Javo levert automatiseringen op maat voor de productieprocessen van de wereldwijde (glas)tuinbouw- en boomkwekerijsector. Javo is onderdeel van de Nobels Group, een hecht familiebedrijf sinds 1955. Tot de groep behoren ook Nobels, Agro Techniek en Javo International. Het hele proces, van enginering en productie tot service en sales, vindt plaats onder een dak. Hierdoor biedt Nobels Group de meest innovatieve oplossingen voor de automatisering in de landbouw, tuinbouw en industriële markten.

Het officiële persbericht lezen? Klik hier.

Nieuwe locatie voor Javo

Nieuwe locatie voor Javo

Vanaf 1 januari 2018 is Javo officieel gevestigd op de nieuwe locatie op het Bulb Trade Park in Noordwijkerhout. Javo maakt onderdeel uit van de Nobels Group, voorheen Jano Holding. Tot de Nobels Group behoren ook Nobels, Agro Techniek en Javo International. De twee nieuwe panden bieden vele mogelijkheden tot uitbreiding om de huidige en toekomstige groei van de Nobels Group op te vangen.

In een van de nieuwe panden zijn Javo, Nobels, en Javo International gevestigd. Dit gebouw bestaat uit 13.500 m2 bedrijfsruimte voor de productie van machines en 1.600 m2 kantoor en showroom. Het andere gebouw is voor Agro Techniek en bestaat uit 3.000 m2 bedrijfshal voor het produceren en reviseren van land- en tuinbouwmachines en 500 m2 kantoor en showroom. 

De verhuizing en de succesvolle jaren van voortdurende ontwikkeling waren ook gelijk het moment om Javo en de Nobels Group in een nieuw jasje te steken. “De nieuwe logo’s voor de groep en de merken hebben een eigentijdse en krachtige uitstraling. Door de bedrijven dezelfde uitstraling te geven wordt de synergie verstrekt. Samen met de nieuwe locatie laten we zien dat we klaar zijn voor de toekomst om verder te kunnen groeien. We willen ervoor zorgen dat ook de volgende generaties verzekerd zijn van de beste technologische oplossingen in hun branche”, geeft managing director Koos de Vink aan.

Op tuinbouwvakbeurs IPM in Essen zal de stand voorzien zijn van een volledige nieuwe uitstraling met de logo’s. Met trots zal de huisstijl worden gepresenteerd. Uiteraard volgt er een officiële opening van de nieuwe locatie. Ook de Open Dagen voor klanten, relaties en familie zullen plaatsvinden halverwege het jaar.

Share This