$('#file-upload').bind('change', function() { var fileName = ''; fileName = $(this).val(); $('#file-selected').html(fileName); })

Kwalitatief, innovatief en eenvoudig in gebruik. Dat zijn de kenmerken van alle Javo machines en systemen. 50 jaar geleden werd de eerste Javo potmachine ontworpen. Sindsdien is Javo al generaties lang de standaard in de automatisering voor de tuinbouw.

Het eerste Javo prototype

In 1969 ontwierp Arnold van Nobelen, de oprichter van Nobels, de eerste potmachine voor Javo. Dit nieuwe type machine is uitgevoerd met -in zijn ogen logisch- een transportband en elevator, om de grond te transporteren naar de potten. Het eerste prototype van de Javo Standard wordt al snel bij een kweker in de buurt getest. Hij is direct enthousiast en koopt het eerste model.

Ontwikkelingen en investeringen

Vanaf het begin heeft Javo voortdurend geïnvesteerd in nieuwe producten en de verdere ontwikkeling van bestaande producten. Het bedrijf heeft een groot aantal vakmensen, zoals (sales)engineers en monteurs, in dienst. “De processen van onze klanten worden complexer en veeleisender. Wij passen onze machines daar voortdurend op aan. Eenvoudig in gebruik, maar met een doordachte basis die jaren mee gaat, dat is waar Javo voor staat”, legt Koos de Vink (Managing Director Nobels Group) uit.

Over Javo

Javo levert automatiseringen op maat voor de productieprocessen van de wereldwijde (glas)tuinbouw- en boomkwekerijsector. Javo is onderdeel van de Nobels Group, een hecht familiebedrijf sinds 1955. Tot de groep behoren ook Nobels, Agro Techniek en Javo International. Het hele proces, van enginering en productie tot service en sales, vindt plaats onder een dak. Hierdoor biedt Nobels Group de meest innovatieve oplossingen voor de automatisering in de landbouw, tuinbouw en industriële markten.

Het officiële persbericht lezen? Klik hier.

Share This