$('#file-upload').bind('change', function() { var fileName = ''; fileName = $(this).val(); $('#file-selected').html(fileName); })

Al 12,5 jaar werkt Douwe bij Javo, waarin hij doorgroeide van service coördinator naar Service Manager. Hij kreeg de kans om zichzelf te ontwikkelen en zijn ambitie waar te maken. “We zijn constant in beweging”, concludeert hij.

Douwe Schimmel is een onmisbare schakel binnen Javo, die met zijn technische kennis en coördinerende capaciteiten zorgt voor tevreden klanten en efficiënte processen. Zijn inzet en passie voor verbetering maken hem een waardevolle kracht binnen de organisatie.

In zijn vrije tijd is Douwe vaak op de fiets te vinden of op het hockeyveld. Al jarenlang speelt hij hockey met hetzelfde team, waarin zelfs een vriend uit de lagere school meedoet. Naast hockey fietst hij ook elk weekend. Wist je dat Douwe zelfs, ongeacht het weer, iedere dag naar werk fietst? “Het meeste valt naast je, dat is het fijne van regen,” zegt hij met een glimlach.

Van Service Coördinator naar Service Manager

Douwe kwam bij Javo terecht via een vacature voor service coördinator. Voorheen reisde hij veel voor zijn werk, maar met de komst van kleine kinderen zocht hij naar meer stabiliteit. Zijn eerdere functies combineerden coördinatiewerk met serviceklussen, vaak in het buitenland. Deze ervaring bleek zeer waardevol voor zijn huidige rol.

Een typische werkdag

Elke werkdag begint voor Douwe om 7.30u, maar om 7.35u is het plan van de dag al gewijzigd,” vertelt hij. Dagelijks bespreekt hij openstaande offertes en orders met collega’s van verschillende afdelingen binnen Javo, waarbij de focus ligt op maakbaarheid en service. Daarnaast streeft hij naar optimalisatie van het serviceteam en het nakomen van klantbeloftes.

Bij problemen kijkt Douwe hoe deze snel en efficiënt opgelost kunnen worden. Intern ondersteunt hij de eindmontage, zodat machines zo efficiënt mogelijk de deur uitgaan. Ook stuurt hij de serviceafdeling in de VS aan en coacht hij zijn team.

Invloed op het bedrijf

Douwe’s werk heeft een brede invloed op het bedrijf. Hij geeft richting en adviseert op basis van zijn ervaring, waarbij hij processen zo efficiënt mogelijk maakt en voortdurend verbetert. Dit gebeurt niet alleen binnen zijn eigen afdeling, maar ook op andere afdelingen.

Belangrijke waarden

Wat Douwe belangrijk vindt in een bedrijf is afwisseling en de mogelijkheid om met mensen te werken. “Zorgen dat mensen zich ontwikkelen en optimaal kunnen presteren bij de klant is voor mij cruciaal”, zegt hij. Zelfontwikkeling is ook een speerpunt; daarom heeft hij Technische Bedrijfskunde gestudeerd en meerdere managementtrainingen gevolgd.

Interessante uitdagingen

De afwisseling en de vrijheid om met verbeteringen en oplossingen te komen, maken zijn baan interessant. “Niks is in beton gegoten,” benadrukt hij. “De serviceafdeling moet zorgen dat klantbeloftes worden waargemaakt. Duidelijkheid over klantwensen is essentieel om teleurstellingen te voorkomen,” legt Douwe uit.

Service als verbinding

Voor Douwe is de serviceafdeling de verbinding tussen de klant en het bedrijf. “De klant verwacht dat de service waarmaakt wat wij als bedrijf beloven. Daarom is het bespreken van nieuwe offertes en orders zo belangrijk.” Douwe is trots op hoe de afdeling voortdurend verbetert en uiteraard op alle mogelijke manieren voldoet aan de klantverwachtingen.

 

Share This